Om oss – Åsa’s smaker från landet
”Vägen från hagen till magen ska vara kort – därför ligger lokalproducerat mig varmt om hjärtat”. /Åsa Hagberg
Efter tre års verkande på Uppvallens fäbod har jag nyligen flyttat tillbaka till Nyköping. På fäboden i Lofsdalen jobbade jag året om med utomhusmatlagning, matvandringar, utomhusyoga, fondueaftnar, grupper, egna fjällkor, mjölkning mm… allt utan el och vatten och andra bekvämligheter.
Den röda tråden i mina verksamheter är hållbarhet med respekt för djur och natur och i mina matlagningsaktiviteter utgår jag från produkter från lokala mathantverkare och lokalproducerade råvaror. Jag undviker engångsartiklar av plast och har istället tex använt mig av takspån eller tallrikar av bambublad, bestick i trä och en speciell kåsa gjord av träfiber som går att använda flera gånger.
Nu när verksamheten har flyttat så kommer jag att jobba vidare med samma koncept men i mobil form, och är därför mer flexibel utifrån kundens önskemål.